Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mutant Chronicles

 2009.03.30. 16:45

 

Rendhagyó film elemzés következik. Mint sci-fi rajongónak szinte vadásznom kell mostanság a jó képességű fantasztikumokra. Sajnos valamiért nincs igazi, eredeti ötletes film ebben a kategóriában sem. Jó része klisés, gagyi hulladék, a többi pedig a régi klasszikusok feldolgozásai, vagy koppintások. Ahogy a horrorok úgy a sci-fik is zsákutcába kerültek az utóbbi években Hollywoodban. Íme a Mutánsok Krónikája, véletlenül bukkantam erre a gyöngyszemre, írtam róla 3000 karakternyi elemzést, de úgy gondolom, senki nem lenne hajlandó ennyit olvasni egy ilyen szarról, ezért néhány sceenshoton keresztül szeretném szemléltetni 2008-as év egyik sci-fi termését. Figyelem, spoilereknek ható képsorok és kommentek következnek, aki nem látta még a filmet és valamilyen oknál fogva látni akarja, az ne folytassa!
 
 
Ő lenne a gonosz mutáns, határeset...
 
De ő mit keres egy ekkora foskapszulába, egy jelentéktelen mellékszerepben ráadásul? Érthetlen. Malkovich eladta a lelkét a gagyisztikus ördögnek...
 
A szerencsétlen fogalmatlan. A főszereplő Thomas Jane hozza a kötelező aljas c-kategóriás formáját, a macsó katona végül megmenti a földet a teljes pusztulástól... Egy kis adalék, a Mist után ebben a filmben is lelövi a bajtársait, pontosabban bajtársát.
 
A kevés jó képkockákegyike, a hős és társa családja, akiket később, mint kiderül a pusztulásba küld...
 
 
És igen, íme a másik főhősünk, a rend vezetője Ron "kibaszottúl ronda" Perlman aki ez alkalommal reverendára cserélte Hell Boy jelmezét.
 
Az első mélypont. A világot megmentő szövetség összeállt, a rend szent kardjai kerülnek kiosztásra, de Jane nagyképűen karbantart és pofákat vág az átvételnél. Mit nekem ez a penge, én vagyok a főhős szemmel ölök.
 
Útban a pokol felé, a szépség és a szörnyeteg (a szépség elöl), hamarosan beindul a földalatti hentelés...
 
Oh, igen, elérkeztünk az újabb mélyponthoz, a CGI. Olyan mintha valaki piros filctollal rárajzolt volna a vászonra. Borzalmas, az ember nem talál szavakat...2008-ban Hollywood ilyet képes produkálni... Valószínűleg Perlman és Jane gázsija elvitte a költségvetés nagy részét.
 
A másik gyöngyszem. Számomra érthetetlen mitől robbant fel, hisz csak pár golyót kapott, és ez a vér fröccsenés...annyira gagyi és szar, hogy After Effects-el még egy amatőr is jobbat csinál... Mi ez tényleg???
 
Egy kis robbanás, amolyan GTA4 grafikával
 
Egy kis spoiler, Perlman halál tusája, muszáj volt giffelnem, ez a szigorú arcjáték és a hátából kirobbanó vöröses pixel halom...Kegyetlen.
 
Egy üde színvoltja a filmnek Devon Aoki, halálos Mihonk ez alkalommal is karddal gyógyít.
 
Szerencsétlen Perlman most sem ússza meg, hogy a rondából még rondábbá tegyék. Átváltozott gonosszá, sőt ő lett a fő enemy, ám szerencsére Tomi Jane Chuck Norrist megszégyenítő gigászi csatában legyőzi a ráncos szörnyeteget.
 
A hős, aki megmenti a világot, félig mutáns félig ember, de még mindig a jókkal van. Az a furcsa robbanás szerű gázképződmény senkit se zavarjon, újabb zseniális szídzsí...
 
A jól megérdemelt cigi a végén, miután megmentette a földet.
 
És aki azt hitte, hogy ezzel vége van a dalnak tévedett, ugyanis miután a gonosz masina felszállt és elhagyta a földet, a Mars felé vette az irányt, oda ahová az emberiség kiváltságos része menekült a földről. Micsoda zseniális csattanó a végére...
 
VÉGE

 

Címkék: mozibuzi

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr41035495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása