Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Öregem

 2008.11.20. 17:32

Nyugdíja SOKK

Volt kisnyugdíjasként szeretnék beszélni az öregség gyötrelmeiről, szépségeiről, illetve egyéb perspektíváiról. Idősnek lenni biztos szar érzés lehet, állandó fájdalomban élni és nem emlékezni az 5 perccel korábban történtekre, nem egy lehány álom. Tudom, hogy nem érem meg ezt az áldásos kort. Nem mintha sajnálnám, bár biztos megvan a maga szépsége létünk ezen szakaszának is. Nem kell melózni már, unokák nyüzsögnek a lábvizednél, meg tanulsz kurva finomakat főzni és sütni, megnézheted végre a tv-be az összes dél amerikai szappanoperát, sőt ha nincs ütközés, a Mónika vagy Joshi Fosi Barát is beakadhat a szemedbe. Közben azon agyalsz, hogy vajon mit főzz, süss, mivel holnap jönnek a gyerekek látogatóba. Hajnali 1kor lefekszel, reggel 6kor felkelsz, neki állsz az ünnepi ebédnek. Idegeskedsz, míg a vendégek el nem mennek, elmosogatsz, persze ügyelsz arra, hogy a Homok Titkait le ne késd.

 

  A dium disumról sem kell lemondani vénségünkre

A humor talán az egyetlen dolog, ami a halálunkig fejlődik és nagyjából épségben megőrizhető az idősödés folyamán. Pár éve, még az MSZP „szárnyalása” idején adtak valami egyszeri nyúgdíjkiegészítést-20-30 ezer Ft-ot mindenkinek, talán a kampány része lehetett még. Egyébként azóta is keresi magát a kormány. Nem volt kevés pénz, amit akkor „kidobtak” az ablakon, kényeztetvén az idősséget. Nem mintha sajnálnám tőlük, némelyikük biztos megérdemelte, de abszolút nem hiányzott nekik ez az összeg, legalábbis sokan ezt mondták. Mama annyira utálta őket ez miatt, hogy a pénzből vett egy vécékagylót. Így szimbolikusan is szart, és azóta is töretlenül szarik a pártra, illetve e nemes cselekedetükre. Hát nem zseniális? Én soha nem néztem volna ki az öreglányból, hogy ilyen tartalékai vannak. Szerencsére örököltem tőle én is hasonló csínyeket.

Visszatérve az öregségre. Minimális összegből is kijönnek egy hónapban. Foglaljuk össze miért. Egy nyugdíjasnak már nem kell, vagy nem költ olyan dolgokra, mint például.:

1.     1. Óvszer. 60 év felett már nem biztos, hogy van értelme a védekezésnek.

2.     2. Kaja. Gyakorlatilag egy tál paprikás krumpli hozzá egy kiló kenyérrel egy heti elemózsiája lehet.

3.     3. Szesz. Általában minimálisra csökken mennyiségének bevitele, de végleg nem szűnik meg, nem szűnhet meg!

4.     4. Bulik, koncertek. A csápolás ideje lejárt.

5.     5. Minimális rezsi. Ami kevés víz, villany használattal és elcsavart radiátorok mellett lehetséges.

 

Most leírok pár dolgot, amikre költenie kell:

1.     1. Kábel tv díj. A legfontosabb az összes kiadás közül.

2.     2. Évente egy doboz Viagra, amennyiben igény van késő esti csontzenére.

3.     3. Gyöngyök. A mamám szabadidejének nagy részét gyöngyfűzéssel tölti. Ebben látok némi üzleti lehetőséget, de kellene mellé még 2-3 hasonlóan szorgalmas nagyi ahhoz, hogy beinduljon a biznisz.

4.     4. Akciós termékek, legyen az bármi.
 
 
5.    
5.     5. Színes tv-műsoros újság.

 

Tehát 60 év felett sem áll meg az élet, megvan a maga varázsa és szépsége. Sokak közülünk biztos megélik majd ezt a kort. Akik nem, velem az élen, ne csüggedjenek, nem maradnak ki semmiből, ugyan is ellestem a titkukat és rájöttem, hogy 25 évesen is lehet úgy élni, mint a nyugdíjasok.


 Azt gyorsan vegyétek ki a kezéből!!! Egy nyugdíját váró vegyveres öregnél nincs veszélyesebb

Címkék: agymorzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr83779804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása