Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Válaszd a Tudást!

 2009.04.17. 14:55

 

Hollywoodi kliséktől ez a film sem mentes. A Next-nél egy fokkal jobb, sőt. Vizuálisan, történetben megvalósításban egyaránt felülmúlja az előző Cages (nem céges) „Sci-Fi-t”. Még csak egy mozis, aljas TS verziót sikerült megnéznem így az élmény is kevesebb volt, de összességében tetszett, többször nézhető, persze én elfogult vagyok e stílussal, azért moziba talán nem mennék el rá. Szóval határozottan jobb, mint a Next, a szídzsíáj is erősebbnek tűnik bár látni kéne ahhoz egy jobb minőségű dvdripet, hogy ezt egyöntetűen kitudjam jelenteni. Főszereplőnk olyan semmilyen benne, jóllehet maga a szerep sem volt egy összetett mély vonású képesség csillogtató karakter. Oscár ezért bizonyára nem fog járni, maximum arany málna.
 
 
A történetről. Főhősünk Cage bácsi egy megtört apci, aki egyedül neveli fiát (punto) és esténként alkohollal felejt. Egy titokzatos írás kerül elő a múltból éppen Nicholashoz, a rajta lévő számok pedig megtörtént katasztrófák időpontjait (néhány jövőbéli eseményt is), áldozatainak számát és pontos koordinátáit definiálja. Ebből következik és bontakozik ki a „kiderítem mi az igazság” típusú történetünk viszonylag hamar, a vácsmeni kétórás felvezetős dinamikus altatás elmarad.
 
 
De nem érted? Ez most tényleg komoly, már egy napja nem ittam!
 
Kezdetben mindenki hülyének nézi, nem veszik komolyan a buzgó Mikulás Holmes-t, magányos hősünk pedig kutatja a rejtélyt, nem adja fel, s végül kideríti a turpisságokat, legalább is bizonyos aspektusait, néhány okot, okozatot nem magyaráznak kellően, amitől jogosan támadhat némi hiányérzetünk. De talán mindent nem is kell tudnunk, bármennyire is erről szól a film. Nagyjából azért összeáll a kép a végére és elcsöppenünk, gyűszűnyit.
 

 
Egy kis vége spoiler
 
Amit kapunk: Minimalista egyszerűség, némi töprengéssel csekély feszültséggel, számomra élvezetes Cgi-vel, unalmas karakterekkel, hátborzongató gyerekekkel, titokzatos alacockkal, sok-sok pusztítással, szinte az elejétől tartó nyomozással, darázsderéknyi misztikummal, és végül egy érdekes befejezéssel, ami egyszerre volt jó is és szar is. Amit adunk: 120 percet életünkből, valamint néhány agysejtet.
 
 
A spooky kölykök
 
Összességében megérdemel nagy jóindulattal egy 7-es elát, IMDB-n egyébként a jónak mondható 6.8-as osztályzattal büszkélkedhet, ámbátor még nagyon az elején járunk, úgy vélem ez lejjebb fog menni. (Mikor először írtam a filmről még 7-es osztályzata volt…)

 

A screenshotokért köszönet magamnak, Kanpléjerrel vágtam ki őket a filmből. TS, gyenge minőség, Photoshop barátom valamennyit segített.

Címkék: mozibuzi

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr421070920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása