Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megint 24 óra

 2009.01.06. 20:10

Don't mess with Jack!

Két napon átívelő program volt, ismét elkapott a gépszíj és ágyhoz kötözött hosszú órákra. Mint már korábban említettem, nem lehet csak úgy felállni, abbahagyni a 24 nézését. Amíg a szemed bírja. A harmadik évadot végeztem ki tegnap. Sokak szerint gyengébb az előző szériánál, ennek ellenére nekem ez is nagyon tetszett, jóllehet nem közelítette meg a második zsenialitását. Az atombombás téma meg alapból sokkal izgalmasabb, mint a drogos vírusos gyilkolás. Esélytelen volt überelni. Bár izgalmakból most sem volt hiány. Végig érezhető volt a feszültség, a történések is folyamatosak voltak, az elején talán nehezebben indult be a történet és kevésbé volt élvezhető, de később aztán rendesen felpörögtek az események és bizony erősen kapaszkodni kellett, hogy végig követni tudjuk a történéseket.

Az egy napra eső hullák száma ebben a sorozatban a legnagyobb. Sőt, az egy ember által termelt hullák száma is itt a legmagasabb. És akkor nem is beszéltem az egy napra eső törvényszegésekről, aminek kulcsszereplője a törvényesen ritkán eljáró, a CTU kíváló ügynöke, Jack Bauer.

Jack, aki szerető apa, de ugyanakkor egy vadállat, egy féktelen mindenre elszánt gyilkoló gép. A jó ügyér, a nemes célokért szinte bármire képes. Még a saját főnökét is megölte, csak hogy megvédje az ártatlanokat. Sajnáltam kicsit Ryan Chappelle-t, a végére kezdtem bírni a tagot. Olyan volt, mint egy kis bábú, azt hitte ő irányít, de közben csak egy magas rangú pojáca volt, akit Jack-ék folyamatosan kijátszottak, és szinte az összes fontosabb döntést ők adták a kezébe. Sajnos Ryan-nek mennie kellett. A forgatókönyv írók ezen lépése nem nagyon tetszett. Néha látszott az utó kozmetika a scriptben. Pár erőltetett fordulat, szükséges csavar, hogy teljesen összeálljon a kép, néhány izgalomfokozó abszurdum. Ettől független tényleg minden tiszteletem az övüké, így összerakni egy, egy napra lebontott esemény halmazt, bizony kurva nagy kihívás lehetett és nem kevés munka. Amatőr forgatókönyv íróként tudom mennyire nehéz létrehozni egy folyamatos, minden tekintetében működő szálat, történetet. Kitűnően megoldották a feladatukat.

Egyébként zseniálisak voltak a karakterek, bár némelyik borzasztóan irritált, köztük Sherry Palmer személye, akit a sorozat elejétől gyűlöltem és folyamat idegesített látványa. Ebben az évadban bizony végleg kitárulkozik romlott valója, felfedi mérgezett bájait, és végül szerencsére meg is kapja méltó büntetését. Köszönöm az íróknak, hogy kivették őt a sorozat további epizódjaiból! Nagyon köszönöm! De sajnos kötelező a megosztó, irritáló karakterek alkalmazása, ezért létrehoztak egy idegesítő, fontoskodó hülye picsát. Cloé-t. Hozzá pedig egy igen rusnya színésznőt találtak, aki nézésével hányinger közeli állapotot idéz bennem részről részre.                             Köcsög Cloé, bárcsak megdöglenél

Annyira jellemző a profizmus az egész produkcióra, a színészek, karakterek közötti harmónia egyszerűen tökéletes. Almeida a szerethető, jó fej figura, aki próbál törvényes kereteken belül maradni, de imádott szerelméért ő is képes átlépni a határokat, persze nem olyan ügyesen, mint Jack bácsi. Következzék Palmer elnök, a sziklaszilárd... csoki szikla. Ő aztán a született vezető, mély orgánuma, tudatos beszédei, határozott gesztusai bizony elhitetik a nézővel a keménykezű „zsarnok” személyét. Rendkívül becsületesre tervezték karakterét, tisztának, a piszkos dolgokat kerülő és tőlük irtózó személyiségnek, aki nem tűri, ha helyette hozzák meg a döntéseket, és igyekszik elhitetni magával és környezetével, hogy ő határozza meg a dolgok lefolyását. A harmadik évadban feltűnik még egy ifjú titán, Chase. Ő Bauer társát alakítja és egyben lányának, Kim-nek a pasiját. Ezért róla nem akarok többet írni, egyértelmű, hogy utálom:) A többi szereplőről nem érdemes említést tenni, de többek között ott van még a Hősökből ismert Syler-t alakító színész aki egy elemző majmo bőrébe bújt. A sok felvágott agy után nehezen tudom megszokni egy sürgő forgó irodai alkalmazottként. Az új főnök pedig egy fasz, börtönbe akarja küldeni 20 évre Tony-t. Hát nincs igazság! Szerencsére Hammond csak 5 epizódban ijesztgette a nézőket…

3. évad előzetese:

 

Címkék: mozibuzi

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr60862098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása