Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

EKF 2010!!!

 2008.12.22. 20:24

Kulturálódj Paraszt!

Most aztán minden más lesz, testünket átjárja majd a tudás, kulturális fellegekbe repíti a népet, még a kocsmákban is könyv lesz a söralátét. De most komolyan, bármi is változna? Valószínűleg nem. Akárhányszor nyitom ki az ablakot, és hajolok ki az erkélyen a megváltás szelére várva, nem fogok mást érezni, mint szarszagot.

Az emberek ugyanolyanok maradnak,a buszpályaudvaron(közismertebb nevén paraszt elosztó) továbbra is harapni lehet majd a sötétséget a levegőben dél és négy között. Uránváros is marad a nyugdíjasok nem hivatalos birodalma.

A régi ütött kopott Ikarus buszok is maradnak. És a végtelen üresség és közömbösség embertársaink felé, nos, az is marad a részünkről. Továbbra is mozgó zombikként járunk majd fel s alá az utcákon, arcunkon minimális értelemmel és érzelemmel, s görnyedten, szürkén ballagunk el egymás mellett attól függetlenül, hogy mi lettünk a kultúra fővárosa. Hogy életet lehel belénk 2010? Néhányunkba biztos, de a többségbe sajnos nem. Pedig erre a városra nagyon ráférne a változás, kulturálódás, magamat is beleértve.

Részemről nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz jövőre, egyszerűen nem érdekel. Persze jó dolog, hogy Pécs nyerte ezt a nívós címet, talán minimális fejlődésnek örülhetünk bizonyos területeken, de összességében nem hiszek a projekt mindent megváltó erejében. És kétségeim vannak afelől is, hogy méltó táptalajra talált e kinevezés. Mivel érdemeltük pont mi ki? Miki nem tudja a választ. Remélem nem nekem lesz igazam és a pesszimista, kicsinyes hozzáállásomnak odavág majd a mérhetetlen fejlődés és a gyökeres változás.

Konferencia és koncert központ, a volt B52-ő helyén

Tényleg jó lenne megmutatni a világnak, hogy mi magyarok, itt délen, a kicsit mediterrán környezetből mit bírunk kihozni. Kíváncsi lennék az összefogásra, hogy van e, létezik-e ez a fogalom még az országban, Pécsett. Bízok benne. Naivságom tetőzi még a szánkózásba vetett hitem, ami gyakorlatilag hó és hideg híján idén sem fog megvalósulni. Ennek persze semmi köze az EKF-hez, csupán mozgásban lévő agyam gondolat foszlányai, ahogy ez az egész íromány.

Zsolnay Kulturális Negyed

Ha nagyon optimistán akarnám látni ezt az egészet, akkor azt mondanám, hogy épülünk, szépülünk, jóllehet vannak projektek, amikre nem jutott keret és nem fognak megvalósulni, de ha az elképzelések egy részét hozni tudja a város időben, akkor talán nem fog beégni Európa előtt. Reméljük az autópálya is állni fog 2010-re és turisták ezreit lesz majd képes ide szállítani. Nem kétséges, nagy lehetőség előtt állunk, kezünkbe kaptuk, már csak élni kéne vele, és profitálni.

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

Címkék: agymorzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr38837211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása