Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Euróvíziós Szarfesztivál 2009

 2009.05.17. 19:31

 

Idén is összegyűltek Európa zeneköcsögjei, hogy lejátsszák egymás közt, ki a legnagyobb muzikális hulladék a kontinensen versenyt, a mérhetetlen igénytelenség jegyében. Sajnos hazánk szülötte idén sem került a legjobb 25-be, ami nem volt kis bravúr ahhoz képest, hogy olyan országok is bekerültek a döntőbe, akik még javában aknára taposnak és szétbombázott házakban sütik a galambot. Az idei mezőnyt Oroszország Mekkája, Moszkva látta vendégül.
 
 
Hogy milyen apró nüánszok határoztak a döntőbe kerülésről illetve a végső sorrend kialakulásáról hosszasan lehetne taglalni. Annyi bizonyos, hogy az esetek többségében a szomszédság működött a szavazásnál, független attól mit énekelt az adott ország küldötte. Például a még 0 pontos Spanyolország Andorrától kapta első pontjait, rögtön 12-őt. Ez a fajta szomszédi jó viszony általában mindegyik nemzetnél működött, illetve a másik a Kinek nyaljunk be csontig elven alapuló szavazási módszer volt. Természetesen a külcsín is baromi fontos volt, a show elemek. Sajnos Ádok Zolival ellentétben a résztvevők jelentős részének sikerült valamilyen performanszt varázsolnia a színpadra ezzel is növelvén győzelmi esélyeit.
 
A viszonylag unalmas szavazás végén a norvégok örülhettek (gyakorlatilag már az elejétől kezdve nem volt kérdéses győzelmük). Szóval Norvégia. Sokat dobott a produkción a két nagy mellű szőke skandináv hölgy belépő vokálja, meg hogy a kis csipszar két versszak között húzott egyet a mikro brácsán, miközben körülötte három hozentrógeres majom kente a skandináv néptáncos bugit. A performansz megvolt, maga a zene pedig nem sikeredett rosszra, azaz kevésbé lett hányingerkeltő pop maszlag, mint a többi országé, kicsit más, kicsit tündérmesébe repítette az embereket és ez pont elég volt a győzelemhez.
 

A szavazásra visszatérve, a norvégok alternatív megoldást biztosítottak azon országok számára is, akik kifogytak a szomszédos illetve benyalnivaló országaikból. Egyébként a Magyarok az Osztrákok helyett ez alkalommal a norvégoknak címezték a 12 pontot. 16 ország szavazott hasonlóképpen a 41-ből, így 387 ponttal, új pontrekorddal lettek elsők az északiak. A tiszta hangú jeges izlandi szőkeség jócskán lemaradva lett a második, míg Azerbajdzsán ázsiai popos pörgése harmadik lett megelőzve a szintén hasonló lendületes keleti popzenét játszó Török háremet, ötödik helyen pedig a brit csokinyuszi végzett. Azok a bitek, akik egy majomkenyérfáról pottyant picsaszájút indítottak rajzfilm betétdallal. Sötét orgánuma négernőkhöz képest is csak átlagos volt, néhol hamiskás hangokkal. Kezdéskor pedig olyan közel ment az egyik hegedűshöz, hogy az a lendületes húzás során megütötte.
 
Sokak ott baszták el, hogy anyanyelvükön énekeltek, ilyen volt például a moldávok szerzeménye, ami körülbelül a Macskajaj betétdala is lehetne. Az oroszok biztosan nem akarták megnyerni az idei dalversenyt gyengére sikeredett ruszki népdalukkal. A bosnyák alkoholista sem a győzelemért hozta csodás balkáni nyelvezetét Moszkvába. Moldávia megkapta 12 pontját a románoktól nyomornegyedi kornyikálásukra. Természetesen a Moldávok viszonozták az igénytelenség gesztusát. A román fellépőt csak azért érdemes megemlíteni, mert olyan mérhetetlenül gagyi és igénytelen volt, mint egy nyamvadt fürdős kurva, szakadt rongyban, semmilyen hanggal és egy harmatgyenge csaj pop dallal. Helyezés nélkül basztam volna ki az utcasarokra. Az albán, spanyol produkció szóra sem érdemes. Az örmények próbálkozása pedig no comment, maskarájuktól majd behugyoztam...
 
  • A német színeket egy félmeztelen ratyi vendégmunkás képviselte szvingjével. Úgy látszik az igazi fritzek teljesen kipusztultak az árjáknál. Nem meglepő ez a 20. helyezés, a német zeneipar évek óta hanyatlik, méltó helyre kerültek…
 
  • A francia sanzon énekesnő olyannyira erőlködött, hogy szájából majdnem kipotyogtak a foga közé szorult csigadarabok.
 
  • A dánok Ronan Keatingje megpróbálta leénekelni Európa hölgyeiről a tangát romantikától habzó tátikájával. Ez a punci fohász a 13. helyre volt elegendő.
 
Az ukránokat egy műszájú, műmellű kurva képviselte egy röhejes színpadi bohóckodással karöltve. A nő énekelt fejjel lefelé, dobálták, csavarták, húzták-vonták de igazán akkor szartam össze magamat, amikor odament és elkezdte vadul püfölni a lisztes dobokat miközben ment a playback. Ez hogy lehetett tizenkettedik…
 
 
  • Máltai versenyzőnek volt kétségtelen a legjobb hangja, máskérdés hogy ezt a hangot egy disznó adta ki, hogy mennyire felszínes Európa azt bizonyítja a mezőny végén kullogó isteni hangú coca.
 
  • A portugálok tetszettek, aranyos volt a kis terebélyes, eredeti nyelvű népzenét adtak, egy fényűzéstől mentes, egyszerű történetet, talán túlságosan is egyszerűt. Sajnos csak a 15. hely jutott nekik.
 
  • A zsidó-arab izraeli békéltető zenei koprodukció a 16. helyre volt csak jó. A kiROBBANÓ siker ezúttal elmaradt, szerencsére.
 
  • A svéd énekesnő annyira félelmetes arccal énekelt és olyan irritáló magas hangon, hogy csatornát kellett váltani.
 
Utolsók a Finnek lettek. Nem véletlen, hisz az utóbbi években rendszerint skandináv rockkal előrockoló északiak idén stílust váltottak, és egy 90-enes évek Pop hangzásvilágából táplálkozó erősen Dj Bobo-ra hajazó minősíthetetlenül tucc-tucc szart tártak a világ elé. A világ pedig joggal honorálta ezt az utolsó hellyel.
 
 Nos, végül ebben a magas színvonalú mezőnyben a Norvégok voltak a kevésbé rosszabbak. És nem a féltékenység beszél belőlem amiért, hogy csodás Zolikánk nem került be álmai döntőjébe. Ádok Zoliról annyit, hogy egy kisebb George Michael féle homokozót varázsolt a színpadra, renyhe volt, lightfos, sokkal többet is kilehetett volna hozni belőle. Egyébként kezdetben a tini bálvány Márk indult volna a megméretetésen majd visszalépése után Tompos Kátya színésznő. De nem sokkal később ő is visszalépett, „színházi elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni az Eurovíziós Dalversenyen való szereplést”. Végül Zotya lett a befutó, mint utóbb kiderült tök feleslegesen. Azt meg mindenki döntse el maga, hogy mennyire volt alkalmas Zoli e feladatra:
 

Kurvára mindegy ki indult volna a versenyen. Minket utál Európa, a szomszédaink szavazatára pláne nem számíthatunk, még ha egy világszínvonalú produkciót is nyújtunk. Talán legközelebb egy színes bőrű énekessel kéne képviseltetni magunkat, mondjuk Pákóval, neki sem lenne kevesebb esélye a döntőbe kerülésért, mint az elmúlt évek próbálkozóinak. Szegény Rúzsa Magdi nagy tragédiája is az volt két éve, hogy magyar színekben indult...

 

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr461127065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.18. 01:48:40

Így van... ez egy kurva nagy összeesküvés ellenem. Az Euróvíziósok szabotázsa:D

Aki nagyon kíváncsi rá, a STERN feliratra kattintva eléri a posztot.

smidgen 2009.05.18. 05:29:02

hát azért soxor kell osztani 2-3-mal amit írsz... Rúzsa Magdi, na maradj má

ToTóTaTa TuTija 2009.05.18. 06:24:14

Buddy igazat ír! Nem kell ezt osztani 2-3-mal. Nem hiszem el, hogy ilyen rosszul állunk énekes téren, de mindegy is. Nincsen egy barátunk sem Európában!

nemuccaszoc 2009.05.18. 07:13:39

Rossz az ide mutató link a címlapon, amúgy jó volt a fesztivál, jó szar.
Mind ilyen divatzenés vivás köcsög.

Murderface 2009.05.18. 07:59:35

Kovbojokat az Euróvíziós Dalfesztiválra!!!

sertésmájkrém 2009.05.18. 08:01:27

Jó kis poszt, jól szórakoztam az olvasása közben, úgyhogy ennyi értelme máris volt az eurovizillónak.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2009.05.18. 08:19:34

Nem rossz írás, de hadd jegyezzem meg, hogy a nemzet- és népneveket (brit, román, norvég, stb.) KISBETŰVEL írjuk. Egyébként nagyjából hasonló a véleményem már évek óta az eurovíziós bohóckodásról, örülök, hogy valaki leírta.

f3csk3 2009.05.18. 08:20:14

sosem láttam még ezt a blogot, de hányinger felállt a hátamon amikor nézem ahogy kihangsúlyozod h zsidó származású...hmm ezt szívesen kielemezném, mik az indítékaid és célkitűzéseid ezzel?
azért elolvastm a postot és csak annyit mondhatok, hogy bravó. kissé sarkasan ugyan, de tökéletesen összefoglaltad az egészet és mélyen egyetértek veled az értékelések többségében.
ezért barátsággal felajánlok neked egy 16 alkalmas pszihoterápiás kezelést, az első kettő, csak neked, ingyen.

Novi bácsi 2009.05.18. 08:26:11

Egy dolgot viszont ne vitassunk el ettől a szartól: a csomagolás zseniális volt. Komolyan. Ilyen színpadtechnikát soha az életben nem láttam. Pár éve majd lefostam a lábam a George Michael féle multimédiás háttér padlón, de amit ezek műveltek, az nagyon durva volt. (Kurva ruszkik, hogy feljöttek...) És nem csak a technika, hanem a cuccok, amik futottak rajta. Igen, durván giccses volt, de akkor is nagyon korrektül volt minden "klip" megcsinálva. Amúgy egyetértek a poszt minden szavával.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 08:43:38

Azért ez a "Minket utál Európa" egy kicsit erős... A többségnek inkább közömbösek vagyunk. Inkább az a gond, hogy a közvetlenül környezetünkből lógunk ki nagyon. Ha nekünk is lenne (államalkotó) rokon népünk a szomszédban, mint szinte mindenki másnak, más lenne a helyzet (a finnek ebből a szempontból nem számítanak, olyan távoli a rokonság és olyan nagy a földrajzi távolság, hogy lényegében áll az "egyedül vagyunk" tétele).

Mióta a szláv államok szó szerint osztódással szaporodtak az elmúlt 20 évben, ritka nagy mázli és egy nagyon jó előadás kell ahhoz, hogy ne közülük nyerjen valaki. Rúzsa Magdi fantasztikusan jó dallal indult anno, a zeneszerzői díjat, ami szakértők osztottak, nem a közönség, el is vitte, de valljuk, láttunk már jobb show-elemet annál a buszmegállónál. Ehhez képest az a kilencedik hely nem is volt olyan rossz...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2009.05.18. 08:43:39

Szegény rúzsa Magdinak az volt a tragédiája, hogy az a dal egy szemét...

Herlock Sholmes 2009.05.18. 08:45:29

Te Stern, maa kis hazánkban teljesen ingyenes az általános iskolai oktatás.
Mi lenne, ha végre elvégeznéd a hetet-nyócat összevonva???

Gazuzem 2009.05.18. 08:53:11

@Fedor: Valójában nem is tudhatjuk, hogy a szomszédok hogy szavaztak ránk, mert az elődöntőben ez nem derült ki.

budapestdarkside 2009.05.18. 08:56:28

Lehet, hogy igazad van az enekesekkel kapcsolatban, de... Azert tulzas ahogyan fogalmazol (gusztustalan szamomra).Es meg irigy is vagy de nagyon.Szerintem.

Latz von W. 2009.05.18. 09:44:57

Tényleg nem szépirodalmi stílusú a fogalmazásod, de szerintem kurva nagy igazságokat írtál le.
Röhögtem egy jót rajta, jól indítottad a hetem. :D

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.18. 14:50:49

@f3csk3: Mér állt a bőrödön a róka ettől? Szerintem nincs benne semmi rossz, hogy leírom. Ez van, miért ne írhatnám le. Ha azt írom, hogy arab származású vagyok akkor az a baj ha meg azt, hogy cigó akkor meg az? Magyar vagyok, és cserpákorrú és ennek köszönhetem, hogy a szarból is aranyat csinálok és mindig van pénzem:D Ez miatt lehet utálni, ahogy én is utálom a négereket a nagy faszuk miatt.

A pszichoterápiába meg benne vagyok, komoly gondjaim vannak, szükséges a külső beavatkozás. Hol van a rendelő?

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.18. 14:52:09

@Herlock Sholmes: Mindig is utáltam tanulni, attól tartok ez lehetetlen...

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.18. 15:24:56

@Novi bácsi: A látvány tényleg önmagért beszélt, az egyes fellépők közti pár percben gyakorlatilag egy új színpadot varázsoltak a következő énekesnek. És azok a fellógatott vizes plexilemezeken ugráló csajok azzal a fényjátékkal és zenével... majdnem elcsöppentem. inkább figyeltem volna azt két óráig, mint az Európaiak kornyikálását...

Bajog 2009.05.18. 15:39:52

És a litván srác? róla nem is szóltál... pedig sztem sokkal jobb volt párnál a top tíz közül is.

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.18. 15:57:32

@Bajog: Valóban őt kihagytam, nem nagyon maradt meg bennem, ahogy másokban sem. Semmi extra nem volt a gyerek, visszafogott volt, túlságosan is átlagos, minimalista show elemekkel, talán ezért is lett 23. A szólós fasziknak amúgy sem áll a zászló...

Valószínűleg, hogy jobb volt, de a jó hang önmagában kevés, a top tízben pörögtek, forogtak, ugráltak, Korda Gyuri mondásával élve, csinálták a fesztivált.

mágnes88 2009.05.18. 19:56:22

Kibaszott jót röhögtem..Köszönöm!!
Azt hittem az ukrán nönél csak én vettem észre hogy tátogott.Szerintem be voltak gyulladva a szemei azért nem birta kinyitni vagy a MŰszempilla ragasztó kikezte és azért pislogott akkorát hogy kinyiljon a csipalesöje.A grúzoktol szó szerint a hideglelés jött rám.brrr az egy kínzás volt.Nekem a portugál se tetszett azt is számtalan számból lopták össze.És a Görög szépfiuról ki fog irni??
Bosznia&Hercegovina meg ugy nézett ki a végén mint egy szoborpark együttes :)
Ádok Zoli szám jobb magyarul nagyon lagymatagul énekelt most szerintem és magára huzott egy mükigyot meg egy igénytelen zöld nadrágot.Azért szalto közben egész jol énekelt:)))

christof-m 2009.05.18. 23:49:23

Először járok a blogodon, de azt hiszem, nem is fogok visszajönni. Nagyon alpárian fogalmazol. Bocsi azoktól, (mert azért vannak sokan) akiknek bejön! :(

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.05.19. 16:05:24

De gyere vissza mer nem csak alpáriság van, van napimacska meg napigyerek és szépirodalmi művek is, itt mindenki talál magának érdekességet, a mérget nem muszáj magadba színod! Nekem könnyebben megy az alpári fogalmazás, nincsenek határok, szabadon száll a kakim és alkot obszcén mondatokat, posztokat... a lényeg, hogy nem szabad komolyan venni, célja csupán a szórakoztatás lenne.
süti beállítások módosítása