Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dragon Ball

 2009.01.13. 01:44

Kamehameha!!!

Kiscsikó koromban, általánosban, mint minden szaros én is rá voltam kattanva a Dragon Ballra, suli után rögtön futottam haza nézni. Rtl Klubbon ment, hétköznap délutánonként kötelező program volt. Mennyire jó volt mikor állandóan rommá ütötték, széjjelvágták egymást. Ahogy idősödött a főhős egyre több fej és végtag hullt. A vérnek is egyre fontosabb szerepe lett, gyakorlatilag patakokban folyt már a vége felé. És akkor ott volt a Zseniális Teknősös, Bulmás Krilines nyugalmi szál, de utáltam azokat a részeket, unalmas semmi tevések voltak csak az aprításokhoz képest. A kezdetek elég gyerekesre sikeredtek, később viszont új dimenziók nyíltak meg az animált brutalitás terén.

Folyamatos akciót akartam, verekedést, csonttörést, vérző agyakat, féktelen hentelést, robbantást, pusztítást. Élmény számba mentek a legerősebb ember versenyek. Ott találkozhattunk először a szuper zöld Szívtelen Sátánnal. Mai napig nem értem, hogy jött a Piccolo-ból ez a fordítás. A háromszemű balfasz is ekkor tűnt fel,  Songoku mindegyiküket jól elverte , majd barátok lettek, hisz később a közös cél, bolygójuk mentetése lett, mely összefogást igényelt a hatalmas harcosok között. Az első komolyabb ütközetek a csillagharcosok felbukkanásával kezdődtek. Egy kis Vegeta, egy kis Dermesztő, és sok sok bunyó. Részeken átívelő gigászi csaták. Képességeik és erejük végtelen fejlődésének látványa elvarázsolt minket, csúnyán magával ragadott nem egy generációt.

Magával ragadó pusztítás, csak erre volt szükségünk
 

Olyannyira meghatározó volt abban az időben, hogy számtalan pletykák, sőt konkrét történések is követték a sorozat vetítését. Gondolok itt olyanokra, hogy egyesek megpróbáltak ki repülni a negyedik ablakából, és persze végül nem jött össze nekik. Először talán gerjeszteni kellett volna a harci erőt ostobák! Vagy a másik, hogy egy kisgyerek vonatot akart megállítani. Ejha, nem szarozott, biztos szuper csillagharcos vér folyt ereibe. Később sajnos nem sikerült bebizonyítani e feltételezést, mivel az ütközés komolyságától gyakorlatig megsemmisült az összes bizonyíték.

Túl nagy hatást gyakorolt a fiatalságra, véres volt, darabolós, gyilkolós, világvégés, és pont mikor már jöttek az egyre jobb részek, betiltotta a felső vezetés. Levették a műsorról, viszlát Songoku! Baromira haragudtam a médiára, a sok szenny és trágya között feltűnés nélkül folyhatott volna tovább. De nem erőszakos ki vele. Egy ideig még az RTL 2 német csatornán követtem nyomon a sorozatot, majd felnőttem és kocsmába kezdtem járni helyette. 

Szóval készül az egész estés mozi. Régóta agyaltam azon, vajon nézhető lenne e a film verziója. Persze titkon reméltem is, hogy egyszer észreveszik az anime népszerűségét, és azon felbuzdulva vászonra viszik Songoku életét. Minden esetre kurva nehéz dolguk lesz, rengeteg Cgi kell majd, és mint tudjuk annak minőségét az alkotásra szánt büdzsé határozza meg. Ritkán fordul az elő, hogy kevés pénzből vizuális orgazmust tudjanak nyújtani a teljes közönségnek. Egy részük mindig fanyalogni fog, nem létezik globális kielégültség, talán a Forrest Gumpnál lehetett utoljára valami olyasmit érezni. Szóval a megvalósításon áll vagy bukik a dolog, az effektek szarok lesznek hiába lesz zseniális a forgatókönyv. Itt erre sincs komoly biztosíték, az íróról nem sok jót tudok mondani, csak annyit, hogy valami nagyfejű kopasz néger, eddig két produkcióban vett részt, mint író. Nála biztatóbb talán a rendező személye, James Wong, aki számtalan filmnek producereként, írójaként van nyilvántartva IMDB-n és főleg a tudományos-fantasztikus művek világában érzi jól magát. Rendezői pályafutása pontosan 4 filmben teljesedik ki. Köztük a Jet Li-s The One (Az egyetlen) című szuperszonikus foskapszula, illetve a Végső Állomás első és harmadik része, ami nekem személy szerint tetszett. Ez lesz ötödik alkotása, szóval remélem, azért összehoz valami érdemlegeset a Sci-fi mágus.


 

A szereplőkről nem sok mindent lehet mondani, többségük B kategóriás filmekben vitézkedett, illetve némelyikük amcsi sorozatokból lehetnek ismerősök. Mindenképp szívmelengető, hogy a Twentieth Century Fox berkein belül folynak a munkálatok, jóllehet hulladékot ők is képesek előállítani. Miután megnéztem a trailert, köhögtem kettőt, majd elfogultan egy, hát ez érdekes lesz mondatot böfögtem a levegőbe. Valószínűleg irtó szar lesz és csöppet gagyi. De mivel imádtam a mesét, adok neki egy esélyt, és majd csak a film után megyek hányni.

Címkék: mozibuzi

A bejegyzés trackback címe:

https://stern.blog.hu/api/trackback/id/tr45874085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graffiti_ 2009.01.13. 20:38:09

na nem már, hogy ebből is filmet csinálnak? hát előre megállapítható, hogy egy rakat kaki lesz...
egyébként az európai kultúra teljesen félreértelmezi az anime és manga világát.japánban nagyon szeretik és egy ilyen dragon ball szintű mesét nem a 12 éves korosztálynak vetítenek, hanem jócskán a 18 felettieknek...ott az embereknek természetes az, hogy vannak gyerekeknek készült és felnőtteknek készült mangák és animék...az európai ember pedig nem is ért hozzá, csak azt látja, hogy mese és hogy milyen brutális...bele sem gondol a hátterébe, hogy valami idióta, aki szintén nem ért hozzá, az megveszi a csatornának és nyomassák a kölyköknek...majd a szülők csodálkoznak, hogy délután négykor miért üvölt a tv és miért lát mindenhol levágott fejeket, meg vért, meg ilyeneket, holott a gyerek csak "mesét"néz...na ez az igazi hozzá nem értés...
egyébként pedig japánban rengeteget néznek ilyeneket, mindenki a korosztályához érten és mégsem ölik egymást az iskolákban a gyerkőcök, mint az amcsiknál....:)

Buddy Stern · http://stern.blog.hu/ 2009.01.14. 00:00:45

Ez a divat. Zseniális teknős és a többiek:) Most megyek inni és enni tovább na csoki
süti beállítások módosítása